četrtek, 21. junij 2012

Mladi praktikanti iz BIC-a ponovno priskočili na pomoč

Od 4.6. do 15.6. 2012 smo iz BIC-a ponovno dobili 4 dijake na prakso. Čeprav  smo imeli nesrečo z vremenom (veliko vlage, nizkega pritiska in vročine), smo izpeljali najnujnejša opravila na naših dveh lokacijah. Prvi teden (od 4.6. – 8.6.) smo delali na lokaciji v Župančičevi jami. Odločili smo se, da lokacije ne bomo očistili samo površinsko, ampak glede na to, da nas je več, bolj globinsko.  Odločili smo se, da odkrijemo vse in izpulimo vse, kar je spodaj zraslo in izruvamo zraven še čim več korenin. Tukaj je nekaj slik naše akcije:





Kot lahko vidite, se je Dresnik pod našimi pokrivali začel malo razraščati, a se je posušil in izgubil možnost rasti, kar je nedvomno uspeh naše akcije. Takole smo se pa lotili dela:



Za motiko je poprijela tudi direktoricaJ







Kot vidite, smo lokacijo počistili v nulo in jo nato ponovno prekrili.

Od 11.6. do 15.6. smo obdelali drugo lokacijo pri Koseškem bajerju. Tam smo opazili, da se je Dresnik že zelo razrastel. Hoteli smo takoj poprijeti za kramp in motiko,  a kaj ko nas je zopet pričakalo slabo vreme.





Tako smo se odločili, da si gremo ogledat Botanični vrt v Ljubljani. Tam smo poizkušali najti čim več tujerodnih invazivnih vrst rastlin, katere smo tudi poslikali.










V sredo 13.6. se je vreme končno malo izboljšalo tako, da smo lahko začeli z delom na Koseškem bajerju. Takoj smo zavihali rokave.








Kot vidite smo z veliko pomočjo naših mladih praktikantov, tudi na tem mestu lepo počistili lokacijo. Žal se izkazuje, da redna košnja Dresnika ne pomaga tako kot prekrivanje. A bomo vsaj za letos s tem še nadaljevali.

Za konec smo naše mlade praktikante v petek 15.6. peljali še na več kot zasluženo slastno pico v picerijo Foculus.





Fajn smo se imeli!





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...