torek, 7. maj 2013

Čistilna akcija na Koseškem bajerju


Pa se je začelo!
S čistilno akcijo, ki jo je organiziralo turistično društvo Koseze ob pomoči ribiškega društva Dolomiti, se je začel letošnji projekt Od besed k dejanjem. Tako smo bili  pri čistilni akciji prisotni tudi mi.  Akcija je potekala v dopoldanskih urah in se zaključila popoldne. Trajala je približno štiri ure. Čistilo se je vodo, okolico in Japonski dresnik.
Smeti v jezeru in okolici se je kot vidite na koncu nabralo veliko. V njem smo našli tudi nakupovalni voziček iz bližnjega trgovca.
          















Kot sem omenil že zgoraj, smo skupaj s člani ribiškega društva čistili tudi Japonski dresnik, s čimer se je uradno začel odvijati  naš projekt Od besed k dejanjem 2013. Pri Japonskem dresniku smo skupaj s  člani ribiškega društva Dolomiti očistili zgornje dele korenin in vse nadzemne posušene dele rastline. Tako da smo že delno očistili in pripravili teren za letošnjo metodo izkoreninjanja te vrste; gre za metodo prekrivanja Japonskega dresnika s črno folijo. Kot vidite spodaj se je raznoraznega rastlinja (šavja) nabralo veliko, prav tako pa se je nabralo korenin kar za nekaj vreč.










Čistilna akcija je potekala v okviru Akcije za lepšo Ljubljano 2013.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...