petek, 18. maj 2012

Preverjanje lokacij in nadaljevanje akcije Japonski dresnik 2+

Zdaj, ko imamo vse to postavljeno in pripravljeno, hodimo od enkrat do dvakrat na teden na obe lokacije, kjer se borimo proti Dresniku. Ko smo po prvomajskih praznikih prišli v Župančičevo jamo, se nam je po prvem vtisu zazdelo, da naša metoda ne deluje dobro. Veliko stebel Dresnika je namreč pogledalo na koncih pokrival. Poleg tega je prejšnjodnevna nevihta dvignila nekaj pokrival, tako da smo jih morali popraviti. (3. in 4.5.)

A ko smo pogledali malo bolje, smo videli tudi prve rezultate. Tam, kjer je bila zemlja pokrita, smo dejansko dobro izčrpali rastlino. Ta se je pod prevleko zelo posušila in postala rumene barve.


V kakšni uri smo vse dele rastline, ki so gledali ven, potrgali in popravili od vetra premaknjena pokrivala. Tako, da sedaj ponovno zgleda kot mora. Prvi rezultati so za nas izjemno pozitivni in z zanosom delujemo naprej.


Medtem ko na drugi lokaciji na Koseškem bajerju prav tako sprotno odpravljamo – pulimo vse najnovejše poganjke. Je kar nekaj tim. belušev, nekateri sosedje se pridružujejo in nam pomagajo, nekateri pobirajo že zato, ker želijo doma skuhati to novost. Prav tako hodimo tja enkrat do dvakrat tedensko in ruvamo ven novo zrasli Japonski Dresnik. Tam smo opazili, da smo ga kar veliko zredčili, a ga je vseeno še kar veliko. V 5 –ih dneh, ko nas ni bilo, je nekaj poganjkov zraslo tudi do pol metra tako, da je bilo čimprejšnje ruvanje nujno. A nam je uspelo počistiti brežino v nekaj urah do konca.


Ni komentarjev:

Objavite komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...